Yeni Kitap Bölümümüz: Bilişsel Görüşme ve EU Kids Online

Yeni Kitap Bölümümüz: Bilişsel Görüşme ve EU Kids Online

Bilişsel Görüşme ve EU Kids Online Anket Soruları / Cognitive Interviewing and responses to EU Kids Online survey questions

Yeni kitap bölümümüz yayınlandı. 2010’dan buyana  içerisinde yer aldığımız EU Kids Online projesi kapsamında, EU Kids Türkiye ekibi olarak yazmış olduğumuz kitap bölümümüz “Children, risk and safety on the internet” kitabı içerinde Temmuz 2012 de basıldı. Yazdığımız bölüm projenin bilişsel görüşme süreci ile ilgili.

Bilindiği gibi 1990 öncesine kadar çocukların anketlere cevap vermesinin güvenilir ya da geçerli olmadığı düşünülüyordu. Geiselman and Padilla (1988) 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla yapmış oldukları bilişsel görüşme sonucu %21 daha fazla veri elde edebilmişlerdir. Anketler geliştirilirken genellikle pilot çalışması yapılsa da, bilişsel görüşme tekniği çok az sayıda çalışma tarafından kullanıldığı söylenebilir. Bu kitap bölümü bilişsel görüşmenin EU Kids Online projesi kapsamında kullanımını ve bilişsel görüşmelerden elde edilen verilerin analizden çıkan sonuçları sunmaktadır. Yapılan analizler, görüşme yapılan çocukların özellikle hassas konulara cevap verirken problem yaşadıklarını göstermiştir. Kitabın bölüm özetlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş