Açık Ders Malzemeleri: 2 Üniversite 1 Vizyon

MIT ve Harvard edX ile güçlerini birleştiriyorlar. Dünyaca ünlü iki önemli üniversite edX adında oluşturdukları bir platform altında üniversite seviyesinde açık çevrimiçi dersler sunacaklar. Platform online lablar, quizler, kısa videolardan gibi çeşitli materyallerden oluşacak. Şuan bu proje için televuz edilen bütçe 60 million dolar. EdX projesi MIT nin 1999 başlattığı OCW hareketinden sonra, geçtiğimiz günlerde duyurduğu MITx projesinin bir sonraki adımı gibi gözüküyor.

Bana göre projenin en dikkat çekici tarafı oluşturulacak platform sayesinde öğrenmenin nasıl gerçekleştiğinin araştırılacak olması. Para, öğrenci, şan, şöhretten ziyade dünyanın dört bir tarafından kayıtlı öğrencilerin oluşturacağı bu platformda öğrenmenin nasıl olduğuna dair araştırmalar yapılacak olması, sanırım bu projeyi şimdiye kadar yapılanlardan ayıran temel nokta.

2 Üniversite, 1 Vizyon: 1,000,000,000 öğrenci sloganıyla yola çıkılan bu projenin sonuçlarını heyacanla bekliyoruz…

Detaylı bilgi için: http://www.edxonline.org/

Bu gönderiyi paylaş