Meb alan adı yönlendirme

Geçenlerde şöyle bir durum ile karşılaştım. Bir tanıdığım kendi okullarının web sayfasını yapmam icin ricada bulundu bende kabul ettim. Meb tüm okullar icin alan adı ve hosting hizmeti veriyormuş. Alan adi meb.k12.tr uzantili ve 100 mb lik bir alan tahisis ediliyor. Öncelikle yönetilmesi kolay bir web sayfası tasarlamam gerekiyordu. Çünkü sayfayı web sayfası geliştirme konusunda deneyimli olmayan kişiler kullanacaktı. Ben de açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden birini kullanmanin mantıklı olacağını düşündüm. Bu nedenle WordPress e karar verdim. Ancak bu alanda php , asp gibi sunucu tarafında çalışan kodlar çalışmıyordu, bende yeni bir alan aldim bir hosting firmasindan. Ancak yönlendirme problemi ile karşılaştım. Yönlendirmenin meb in sunduğu yönetim panelinden olmadığını anladım. Bunun icin nic.tr ile iletişime geçtim, burda alan adı sorumlu kodu ve şifresiyle girip yönlendirme yapılabildiğini gördüm. tabi bunu ogrenmek baya vaktimi aldi.

Bu gönderiyi paylaş